محمد علی طالبی؛ معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار در همايش رؤسا و دبيران ستادهاي احياء امر به معروف و نهي از منكر دستگاه هاي دولتي استان که در شرکت آب منطقه ای یزد برگزار شد گفت: باید از قالب های کلیشه ای که در مورد امر به معروف و نهی از منکر در جامعه وجود دارد خارج شویم و نگاه خود را به مقوله امر به معروف و نهی از منکر پیوند دهیم و با دنیای وسیع موضوعات و مسائلی که می تواند این واژه ها را در بر گیرد و به امر و به معروف و نهی از منکر عینیت ببخشد بپردازيم.

طالبی افزود: اگر برداشت ما از مفهوم امر به معروف و نهی از منکر محدود به موضوعاتی مثل حجاب یا بحث نماز جماعت در سازمان و ادارات باشد، این نگاه محدود یک ساز و کار، امکانات و نیروی انسانی خاص و متناسب با آن مأموریت را می طلبد و اگر نگاه ما به سمت فراتری رفت، آنگاه موضوعات مختلفی را در دستور کار خود قرار خواهيم داد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر نباید یک چیز غریب در سازمان ها و دستگاه های اجرايی ما باشد بلکه باید یک واحد پویا، فعال و پرتحرک در سازمان باشد که لازم است امکانات و ظرفیت های لازم آن هم در اختیار قرار گیرد.

وی همچنین با اشاره به اهميت و جايگاه امر به معروف و نهي از منكر ابراز داشت: اهمیت بحث امر و به معروف و نهی از منکر در نظام جمهوری اسلامی ایران از چند جنبه مطرح است که این موضوع به آموزه های دینی ما با تأکیدی که قرآن کریم، سنت پیامبر اکرم (ص ) و ائمه اطهار (ع) بر این امر داشته اند برمی گردد که موجب بسط و گسترش این مهم در متون و معارف دینی شده است.

محمدعلی طالبی اظهار داشت: یکي از جنبه های اهمیت موضوع امر به معروف و نهی از منکر به تأکید ویژه ای که قانون اساسی نظام مقدس جمهوری اسلامی در رابطه با امر به معروف و نهی از منکر و اهمیت آن کرده بر می گردد و این موضوع به عنوان یکی از اصول قانون اساسی در قالب بحث امر به معروف و نهی از منکر، مردم نسبت به مسئولین، مسئولین نسبت به مردم و مردم نسبت به مردم به صراحت ذکر شده است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از جنبه هایی که به اهمیت بحث امر به معروف و نهی از منکر اشاره می کند، ضرورت زندگی در دنیای مدرن و جدید است و اینکه امروز امر به معروف و نهی از منکر با نام های گوناگون در همه ی دنیا عنوان و تقریباً به عنوان یک ضرورت برای پیشرفت و توسعه کشورها مطرح است.

طالبي در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: نظارت اجتماعی به صورت بسیار قوی در نظام های پیشرفته و همچنین بحث حکمرانی خوب که یکی از پیش نیازها یا ضرورت های توسعه و پیشرفت است مطرح شده و امروزه در دنیا رواج پیدا می کند و مؤسسات مختلفی وجود دارند که درجه حکمرانی خوب کشورها که نشان دهنده آن اهمیت و جایگاهی است که ما برای موضوع امر به معروف و نهی از منکر قائل هستیم را تبليغ مي كند.

محمدعلي طالبی تاکیدکرد: بحث حکمرانی خوب نیاز امروز جامعه ما است و نوعی گستردگی مسئولیت ما در رابطه با امر به معروف و نهی از منکر را نشان می دهد و در حکمرانی خوب با شاخص هایی از قبیل بحث حاکمیت قانون، پاسخگویی و اظهار نظر، شفافیت، مبارزه با فساد، عدالت و برابری روبرو هستیم.

اين مقام مسئول خاطر نشان کرد: موضوع دیگری که باید در بحث امر به معروف و نهی از منکر به آن توجه داشت این است که برنامه محوری را سرمشق فعالیت های خود قرار دهیم و نباید کارهای سلیقه ای را در رابطه با این بحث در داخل سازمان ها دنبال کنیم چون این مفاهیم مقدس و ارزشمند یک تکلیف دینی و یک مسئولیت قانونی است و اگر توانستیم پویایی را در بخش اداری به وجود آوریم به طور یقین زمینه تحقق بسیاری از برنامه ها، آرمان ها و اهدافی که در رابطه با موضوع امر به معروف و نهی از منکر دنبال می کنیم فراهم خواهد شد، بنابراین ما می توانیم این موفقیت را در بخش ادارات به همه بخش ها تعمیم دهیم و شرایط بسیار خوبی را فراهم نماییم تا هرگاه از واژه امر به معروف و نهی از منکر صحبت می کنیم یک اطمینان بخشی را به جامعه بدهیم که در راستای این واژه ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر در جهت سلامت روانی، دینی و ارزشی جامعه تلاش می کند.

در ادامه علي اصغر دهقاني دبير ستاد احياء امر به معروف و نهي از منكر ساختار سازماني و برنامه هاي ستاد احياء امر به معروف و نهي از منكر را تشريح و بيان نمود: حكمراني خوب، مباني قوي و داشتن مردم خوب سه ضلع مثلثي است براي تعالي انسان و بايد  دست به دست هم دهيم تا اين امر محقق شود.

دبير ستاد احياء امر به معروف و نهي از منكر ارتقاء جايگاه ستاد احياء امر به معروف و نهي ازمنكر، اهتمام به عملياتي شدن اصل هشتم قانون اساسي، استفاده از ظرفيت هاي آموزشي وپزوهشي، برخورداري از سازمان دانش محور را جزء برنامه هاي اين ستاد برشمرد و افزود: ستاد احياء امر به معروف و نهي از منكر ستادي است خيرخواهانه با حضور خير مسئولين براي پيشرفت و اين ستاد با همكاري مسئولين جان مي گيرد و با كم توجهي  غيرفعال مي شود.

وی درخصوص اثر بخش نمودن برنامه هاي ستاد گفت: داشتن ساختار سازماني مناسب، هماهنگي در اجرا، هم جهتي و عدم موازي كاري، آسيب شناسي فعاليتها و رفع آنها در اثر بخش نمودن برنامه هاي ستاد نقش اساسي دارند و تأكيد كرد: اگر اين فریضه ها احياء شود ديگر فرائض هم احياء مي شود.

حجت الاسلام والمسلمين طباطبائي استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به روايتي از امام علي (ع) بيان كرد: آنچه در جامعه در مورد امر به معروف و نهي از منكر متداول است با آن چيزي كه در روايات آمده است متفاوت است و معروف يعني استفاده بهينه از امكانات و در صدر قرار گرفتن بهترين ها، معروف يعني رشد دائمي در زندگي.

حجت الاسلام والمسلمين طباطبائي تشریح کرد: در امر به معروف و نهي از منكر بايد معروف را شناسيم، احتمال تأثير بدهيم، احتمال ضرر ندهيم، توجه مثبت بدون شرط و توجه دادن به كرامت و ارزش ذاتي انسان، بيان ويژگي هاي مثبت و سپس بيان نقاط ضعف را در نظر بگيريم و یادآور شد: بايد در امر به معروف و نهي از منكر چون آينه، هم بدي ها را گفت و هم خوبي ها را و اگر آينه كدر باشد نمي تواند تصوير درست نشان دهد پس ما بايد اول از خودمان شروع كنيم و خوب باشيم تا ديگران را هم دعوت به خوبي نمائيم.

در پايان اين همايش از شوراهاي برتر امر به معروف و نهي از منكر تجليل شد که شوراي امر به معروف و نهي از منكر شركت راه آهن استان يزد به عنوان برترين شورا انتخاب و شوراهاي امر به معروف و نهي از منكر شركت آب منطقه اي يزد و اداره كل زتدان ها و اقدامات تأميني و تربيتي استان يزد در رتبه هاي دوم و سوم قرار گرفتند.










  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا